Vriend worden    
Gehoord & gezien Dorpskerk
Nieuwsbrieven
 

Zondag 10 februari aanvang 15.00 uur

Grupo del Sur Tangokwintet

Tango’s in de dorpskerk van Abcoude

Tango’s bij Abcoude Concerten, een apart geluid in deze concertreeks waar we toch meestal klassieke muziek te horen krijgen. Toch paste dit concert (afgelopen zondag 10 februari) perfect in de serie: het betrof geen dansmuziek maar luistermuziek. En dan denk je al gauw aan Piazzolla en de bandoneon, die ons zo bekend is geworden tijdens het koninklijk huwelijk in 2002.   
Inderdaad, ook de Grupo del Sur brengt deze muziek: spannende ritmes, opeens van langzaam naar snel overgaand, van verhalend naar fel, vaak in mineur. Somberte, heimwee en hartstocht. Gespeeld door een ensemble met behalve de bandoneon een piano, een viool, een bas en een gitaar. Meestal waren voor de eerste drie de hoofdtonen weggelegd, maar ook bas en gitaar hadden een onvervangbare rol.  Met zijn vijven creëerden de musici een prachtige sound die nog eens extra mooi uitkwam door de fraaie akoestiek van de Dorpskerk.
Behalve Astor Piazzolla stonden er ook andere componisten op het programma: Agri, Ziegler, en zelfs kregen we composities van de bassist Marc van Rooij te horen, allemaal in de stijl van Piazzolla. Over Piazzolla werd nog het een en ander verteld. Wist u dat hij geen Argentijnse maar Italiaanse ouders had? En dat zijn composities in eerste instantie niet geapprecieerd werden, noch door de gevestigde klassiek-minnaars, noch door de traditionele tangofans? Hij is een mooi voorbeeld van iemand die ondanks veel tegenwerking toch zijn eigen weg insloeg en uiteindelijk uiterst origineel werk heeft afgeleverd!
B.Santema


Matías Pedrana bandoneon
Anne-Marie van de Grint viool
Paul Hagenaars gitaar
Ivo de Greef piano
Marc van Rooij contrabas

Bezield bandoneonspel, meeslepende tango’s en rauwe emoties: Grupo del Sur raakt u in het hart! Astor Piazzolla is dé grote inspirator van dit internationale gezelschap dat in 2017 haar 10-jarig jubileum viert.
Grupo del Sur graaft steeds dieper in het repertoire van Astor Piazzolla, dat onuitputtelijk lijkt. ..

... http://www.grupodelsur.nl ...

programma (pdf)

 

 

2018/2019:

 
Kaartverkoop
à € 15 vanaf 2 weken voor het concert bij:
Stomerij Van Rooijen, Hoogstraat 38A, Abcoude
Toegangskaarten aan de zaal: € 17,50
kinderen <16 jr € 2
 
  De concerten worden mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en de Stichting M.T. Guggenheim Foundation

DORPSKERK
Kerkplein 45
Abcoude


Met dank aan de Protestantse Gemeente Abcoude, de diverse vrijwilligers en onze vaste leveranciers:
  • Boutique des Fleurs, Abcoude
  • Wijnhandel De Wakende Haan, Abcoude
  • Dagwinkel Van der Wilt, Baambrugge