Programma 28 augustus 2022
Dorpskerk BAAMBRUGGE, aanvang 15.00 uur
Toegang: VRIJWILLIGE BIJDRAGE (suggestie: € 19 p.p.)

KAARTEN BESTELLEN

PISENDEL – DE VERBORGEN MASTER

BAROKTRIO SCARAMUCCIA 

Javier Lupiáñez, barokviool
Inés Salinas, barokcello
Patrícia Vintém, klavecimbelAntonio Lucio Vivaldi
Sonata for violin and continuo in D major rv 816
Allegro - Allegro - Largo - Allegro

Johann Georg Pisendel
Sonata for violin and continuo in E minor PW 2:e1
Largo - Allegro - Arioso - Gigue

Johann Georg Pisendel
Sonata for violin and continuo in G major PW 2:G2
Largo - Allegro - Largo – Allegro

Johann Georg Pisendel
Sonata for violin and continuo in E major PW 2:E1
Largo - Allegro non tanto - Largo – Allegro assai

Anonymous/ Johann Georg Pisendel?
Sonata for solo harpsichord in D major
[Preludio] - Allegro - Larghetto - Rejouissance

Franz Benda
Sonata for violin and continuo in A major L3.96
Allegro moderato – Lento non troppo – Scherzando


Scaramuccia werd in 2013 geboren op initiatief van de violist en musicoloog Javier Lupiáñez, met de bedoeling het minder bekende barokrepertoire te herontdekken. De ensemble werd geprezen door critici en publiek voor de levendigheid en expressiviteit van haar optredens, de nabijheid met het publiek en de originaliteit van haar programma's. Het diep onderzoekswerk achter elk programma stelt Scaramuccia in staat om vaak de mogelijkheid en het plezier te hebben om ongepubliceerde en vergeten muzikale schatten te interpreteren die verborgen zijn tussen het meest voorkomende barokrepertoire. Scaramuccia heeft zich weten te vestigen als een uniek en origineel project in de Europese Oude Muziek-scene. Zijn muzikale discours werd geroemd om zijn oprechtheid gecombineerd met een intellectuele benadering.

Met de opzet  om vergeten barokrepertoire opnieuw te laten klinken, heeft Scaramuccia als wereldpremière twee nieuw ontdekte stukken van Vivaldi uitgevoerd tijdens een live concert in het radioprogramma De Musyck Kamer. Dit concert werd in 2014 uitgezonden door Concertzender.  Deze muziek, samen met recent ontdekte Vivaldi muziek voor viool en basso continuo, werd in 2015 opgenomen onder het label  Ayros, het eerste album van het ensemble.
1717. Memories of a Journey to Italy is de eerste van een reeks CD’s, uitgegeven in 2018. Recensenten in heel europa waren vol lof. De CD is genomineerd voor de ICMA 2019 (International Classical Music Awards). In december 2020 brengen ze het tweede album uit van deze serie, Pisendel. Neue Sonaten, met sonates van de Duitse componist die onlangs ontdekt zijn door de violist van het ensemble. Het heeft zes nominaties gekregen voor de Opus Klassik Awards-editie van 2021 en een voor de ICMA 2022. Beide albums werden gelanceerd met het eigen platenlabel van het ensemble: Snakewood Editions.
Scaramuccia kreeg de Publiekprijs bij het Göttinger Reihe Historischer Musik Concours in 2015/2016. In 2022 is zijn project “The Cabinet II Project” genomineerd voor de REMA European Early Music Awards in de categorie “Heritage and Repertoire”.

Meer weten over het ensemble:
www.scaramucciaensemble.com

Terug naar: Abcoude-Baambrugge Concerten